fredag, december 29, 2006

Talkdemonic

Det finns både för- och nackdelar med årets allra sista veckor och de årsbästalistor som presenteras runtom på bloggar och hemsidor. Nackdelen är att man ständigt konfronteras med skivor man inte ens visste existerade, och som av någon outgrundlig anledning totalt gått förbi en. Men vad gör väl det när man upptäcker band som bjuder på fullständigt hjärtskärande musik? Vad gör väl det när Kevin O'Connors och Lisa Molinaros projekt "Talkdemonic"s andra skiva "Beat Romantic" är fylld av vackra stråkarrangemang som kolliderar med analog electronica? I Talkdemonic står stråkarna i centrum och för fram de vemodiga melodierna som backas upp främst av livetrummor men ibland också av programmerade rytmer. Styckena är korta och lättillgängliga, musiken kräver inte särskilt mycket av lyssnaren, vilket får anses relativt ovanligt i genren. "Beat Romantic" är släppt på bolaget "Arena rock recording co" och Talkdemonic har turnerat med bland andra "The National" och "Clap Your Hands Say Yeah".

Talkdemonic - Axe and Red Sweater (Zshare)
Talkdemonic - Verite (Zshare)

3 Comments:

Blogger Johan said...

Vad i?! Vad är det för jävla stil att glida in och snuva mig på mina 15 seconds of fame?

29 december 2006 23:10  
Blogger niklas said...

Jag är rädd att det är så världen fungerar, min vän. Kanske inte i din lilla skyddade akademiska sfär men där ute, där ute är du i händerna på hungriga monster. Det är bara att vänja sig!

29 december 2006 23:15  
Anonymous beppe said...

Jag följer er blogg och det är lite sorgligt att se hur en sådan välvillig, ung grabb som Johan kan vara så verklighetsfrånvänd. Niklas har ju helt rätt. Det är en jävla djungel där ute.

29 december 2006 23:19  

Skicka en kommentar

<< Home