fredag, januari 05, 2007

"It's a shame / but it's funny how I / could never find / the words to describe / how I feel / so restless for more/"

Den här bloggen handlar mestadels om ny musik, men att kasta ett öga i backspegeln emellanåt skadar ju inte heller. Jag skulle vilja ta tillfället i akt att skriva några rader om det brittiska bandet Seafood och deras andra skiva. "Surviving the quiet" släpptes år 2000 och är en av de skivor som ligger mig allra varmast om hjärtat. Tyvärr har den aldrig blivit särskilt omskriven och de gånger jag sett den nämnas har omdömena varit tämligen svala. Det är lite tråkigt att en så bra skiva har gått de flesta obemärkt förbi. David Line (sångare och gitarrist) har en silkeslen och säregen röst, men drar sig inte heller för att skrika till emellanåt. På skivan blandar man finstämda partier och lite skränigare stycken om vartannat, bakom oväsendet lurar dock alltid en tilltalande melodi. På hemsidan nämns Sonic Youth, Pavement och Pixies bland influenserna. Bandet är fortfarande aktivt och har släppt flera skivor efter denna, men de har tyvärr inte nått upp till samma höga nivå.

Seafood - Dear leap the ride (högerklicka och spara som)
Seafood - Led by bison (högerklicka och spara som)

3 Comments:

Blogger niklas said...

Den här skivan är underskattad å det grövsta. Finstämda sångmelodier och stundom gudomliga gitarr-slingor blandas med Sonic Youth-mangel! Trevligt med lite retro på sidan!

5 januari 2007 17:59  
Blogger the lost feeling said...

bergsgeten..... jag antar att ni gillar mountain goats? :)
fantastiskt band! john darnielle, vilken sann hjälte.

5 januari 2007 21:10  
Anonymous ulrika said...

ja, det här var fint, gillar verkligen... tack för tips

tips tillbaka

- först lite retro

"heavenly" - heavenly vs satan (debutalbumet från 1990)

kolla också upp "brighter" (det gavs ut nån ny samling förra året,har inte den men en singelsamling från 2003, den är fin) och "the orchids" (också på sarah records men det finns nyutgåvor), ja och alla de där banden, field mice, mccarthy... det kommer nån slags mccarthy-samling i år förresten, fantastiskt, nåt att se fram emot. och så "june brides" - every conversation: the story of..., samling från 2005

nytt (typ efter 2000):

allt med "saturday looks good to me" (de har gjort två fullängds-cd as far as I know, den senaste heter "every night", och är från 2004, båda är riktigt riktigt bra)

och en favorit från förra året:

"the haircuts" - sorrow is the way to love, kolla upp på myspace (de flesta band jag nämnt finns på myspace)

de är lite mmer åt my bloody valentine/pixies-hållet men fortfarande de där 60-tals poppiga, och kolla då även upp "the snow fairies"

men du kanske redan kände till det mesta?!

9 januari 2007 17:59  

Skicka en kommentar

<< Home