söndag, februari 25, 2007

Pop Levi

Vi har alla dagar då vår hjärna inte riktigt orkar anstränga sig mer än nödvändigt, dagar då vi föredrar Aftonbladet före Svd, Gardell före Dagerman och vissa av er kanske Nutley före Bergman. Ofta råkar dessa dagar heta just söndag och det är sådana dagar man ibland behöver Pop Levi som idag får vara frontfigur för det vi kan kalla för utfyllnadsmusik: musik som snurrar några varv i våra iPods men som vid årets slut kanske inte återfinns på våra topptjugo-listor. Hey Willpower och Jim Noir är två bra exempel från förra året, alltså musik som är medryckande och lättlyssnad och som känns bekant redan vid första genomlyssningen.

Pop Levis skiva "The return to form black magic party" innehåller en rad direkt medryckande stycken som minst sagt påminner om Marc Bolans utflykter i T.Rex och har melodier som fastnar i huvudet, hur hjärndött det än känns att gå runt och nynna "I need a pick me up pick me up pick me up pick me up uppercut" så har det ändå sin charm. Ponera att jag varit 17 och året varit 1972, då hade antagligen en Pop Levi-poster hängt i mitt pojkrum men nu råkar det vara 2007 så han får helt enkelt nöja sig med min kärlek i någon vecka men får finna sig i att vara bortglömd när Malmsjö ringer in 2008.

Pop Levi - Skip ghetto (zShare)

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

måste bara kommentera eran blogga med. låten ska jag lyssna på sen. jag lovar. det är nice att ni finns med. alla dessa bloggar är bra för att sprida det bästa som finns. musik som inte görs för att tjäna pengar på det. utan för glädje till det.

25 februari 2007 23:01  
Blogger bokmalen said...

Alla känner vi till det gamla barnprogrammet Boktipset från SVT med programledaren Stefan Mählqvist. Tänk om musiken hade varit annorlunda? T.Rex 20th Century Boy. http://boktipsetnu.blogspot.com/2008/03/boktipset-med-trex-20-centurt-boy.html

13 mars 2008 15:41  

Skicka en kommentar

<< Home