tisdag, mars 06, 2007

Dntel - Dumb Luck

Jimmy Tamborello är en mycket produktiv herre, något vi har all anledning att vara tacksamma över. Tacksamma för att i stort sett allt hans magiska fingrar vidrör blir till guld. Han ligger bakom projekten Figurine, James Figurine, The Postal Service och naturligtvis Dntel. "Dumb Luck" som kommer att släppas på Sub Pop blir Dntel's tredje album (beroende på om man räknar med Early works for me if it works for you). Det är en imponerande samling artister Tamborello lyckats samla för att gästa skivan, medlemmar ur Grizzly Bear, Lali Puna och Fog kan skymtas, liksom tunga namn som Conor Oberst och Jenny Lewis. Kanske är detta också något av skivans svaghet, den känns emellanåt för mycket lekstuga och låtarna känns meningslösa i förhållande till varandra. Tanken är nog emellertid i och för sig inte att skivan ska vara konsekvent men jag kan inte låta bli att irritera mig på på de karibiska utflykterna i "The Distance (Feat. Arthur & Yu)" och den dödstråkiga "Roll On" med en av indievärldens mest överkskattade kvinnor, Jenny Lewis. Nej, allra bäst blir det när Tamborello själv greppar micken och sjunger in titelspåret. Samarbetet med Lali Puna och Fog är naturligtvis också helt klanderfritt.

Dntel - Dumb Luck (Zshare)

3 Comments:

Anonymous ANDREAS said...

Hmm, jag måste säga att jag blev positivt överraskad av skivan. Var rädd att hoppet till Sub Pop och samarbetet med en del smått tvivelaktiga artister var ett steg i helt fel rikting. Vissa låtar lämnar en del att önska, men titelspåret och Conor Oberst-låten är finfina grejer. Förresten, glöm inte skivan "Something Always Goes Wrong", på vilken det finns åtminstone en bra låt :)

7 mars 2007 19:14  
Blogger niklas said...

Varför skulle Sub Pop innebära ett steg i fel riktning? Jag håller med dig om vissa suspekta artistval (Lewis, Mia Doi Todd, Arthur & Yu), och titelspåret är definitivt starkast. Näst bäst är dock Dreams (Mystic Chords of memory), Conor sköter sig också någolunda bra! Men mer James-sång hade varit önskvärt, han gör ju det trots allt så bra själv!

7 mars 2007 22:37  
Anonymous pinhead said...

Låter bra, får nöja oss med den här till nästa Postal Service skiva. Och då jävlar!

7 mars 2007 23:01  

Skicka en kommentar

<< Home