onsdag, mars 07, 2007

Erik Enocksson

Eftersom jag tidigare i veckan promotat filmmusik från 2006 känns det fullt naturligt att fortsätta i samma spår då Erik Enockssons soundtrack till Farväl Falkenberg snurrat friskt i såväl lurar som högtalare den senaste veckan i det jag emellanåt väljer att kalla liv. Till skillnad från filmen är soundtracket mer eller mindre jämntjockt och de tio melankoliska lo-fi-styckena lyckas på ett övertygande sätt leva sitt eget liv med navelsträngen avklippt från Ganslandts bildrutor. Första limiterade utgåvan släpptes för lite mer än en månad sedan av Kning disk och de 550 exemplaren verkar sina i snabb takt så är man förstautgåve-fetischist är det i grevens tid att beställa ett ex om man inte vill vänta till 2:a april då nästa lass kommer.

Erik Enocksson - The joy of D.H. Lawrence (snippet)
Erik Enocksson - The lingering procession (snippet)

2 Comments:

Blogger niklas said...

Otroligt fin musik, och en sanslöst bra film. Känns nästan overkligt att den är gjord i Sverige. (jag menar, var är egentligen Kjell Bergqvist? :))

7 mars 2007 19:54  
Blogger Axel said...

Fantastiskt vacker skiva, gitarrpling har aldrig låtit lika vackert som i The lingering procession. Enocksson är underbar!

8 mars 2007 17:54  

Skicka en kommentar

<< Home