fredag, maj 25, 2007

Årets mest nödvändiga comeback?

Vi var många som drog en lättnadens suck när Billy Corgan efter Machina/Machines of god valde att upplösa Smashing Pumpkins. Vid den tidpunkten fanns det inget som kunde rädda det sjunkande skeppet och att lägga av var i mina ögon det enda rätta. Att Corgan sedan fortsatt med diverse tveksamma projekt får väl ses som en parentes i sammanhanget men hans rykte har väl inte direkt förbättrats avsevärt sedan pumporna kastade in handduken.

Jag hörde ryktet om Smashing Pumpkins återförening för något år sedan och funderade länge på om det var någon form av skämt. När jag till min häpnad sedan upptäckte att Corgan inte medverkade i The Aristocrats var det väl bara att inse fakta: ett nytt album skulle släppas någon gång under 2007. Första singeln Tarantula har nu dykt upp lite varstans och den är faktiskt fruktansvärd. Man får inte, kan inte och bör absolut inte inleda en låttext med raderna "I don't want to fight/ Every single night". Snälla. Strunta i Billy Corgan i år, radera alla nostalgiska tendenser ni har att gå och se honom live. Någon annan förtjänar dina pengar så mycket bättre. Varför, varför är det så svårt för musiker att gå i pension?

3 Comments:

Blogger niklas said...

Vilken comeback Oskar! Ja, Tarantula får mig nästan att gråta blod. Tråkigt, och nästan lite sorgligt med tanke på vad pumporna faktiskt betydde för mig i min ungdoms glansdagar!

25 maj 2007 16:05  
Anonymous Rambo said...

Textraden som citerades får mig osökt att tänka på Martin Stenmarks underbara monsterhit Sjumilakliv. Första textraderna låter "Jag ska kasta loss, och lära mig slåss. Raka av mitt hår, och bäras ut på bår". Mmmm... Martin. En av vår tids stora poeter.

25 maj 2007 20:08  
Blogger oskar. said...

Mhm, har tyvärr lyckats undgå Stenmarcklåten men min far raljerade i höstas över den och utnämnde den till sämsta låttext någonsin och när fäder börjar diskutera vad som spelas på radion vet man att det gått riktigt snett. Antagligen ringer han imorgon angående Corgans poetiska ådra...

26 maj 2007 00:24  

Skicka en kommentar

<< Home