fredag, maj 18, 2007

Tarnation

Jonathan Caouette's biografiskt självutlämnande dokumentär Tarnation gavs ut redan 2003, men det var först i dagarna jag fick äran att själv se den. Ett omskakande, poetiskt och rörigt collage över hur en pojke konfronteras med sin uppväxt tillsammans med en schizofren mamma och en familjebakgrund som kantas av övergrepp och drogmissbruk. Musiken i Tarnation som representeras av bland andra Low, Mark Kozelek, Magnetic Fields och Iron & Wine är genomgående fantastisk och framkallar tillsammans med Caouette's ihopsamlade Super-8-klipp, telefonsvararmeddelanden och videodagböcker rysningar längs ryggraden. Allra vackrast blir det när Max Avery Lichtenstein's instumentala stycken binder samman de olika collagedelarna. Lyssna på ett av de vackraste styckena som spelas i filmen.

Max Avery Lichtenstein - Tarnation (högerklicka och spara som)

3 Comments:

Anonymous hanne said...

jag är ett nyblivet fan och har nyss plöjt genom er blogg! jag vill jättegärna ha arms cd men mejlen på hans sida funkar inte. :S såg att ni intervjuat honom, hur fick ni kontakt? shitty little disco är sjukt grym ju!

18 maj 2007 22:44  
Blogger Johan said...

Tack för berömmet och välkommen hit. Jag har svarat på ditt mail, så bege dig till din inkorg snarast. I övrigt kan jag inte annat än att hålla med om storheten i "Shitty little disco".

19 maj 2007 01:23  
Anonymous ulrika said...

ja tarnation är en fantastiskt gripande film, såg den för ett år sen på dvd, och fantastiskt bra musik!!!!

23 maj 2007 21:16  

Skicka en kommentar

<< Home