onsdag, juli 18, 2007

Broken Social Scene Presents: Kevin Drew - Spirit If...

Torontos Broken Social Scene släppte under 2002 kritikerrosade You Forgot It In People. En skiva som enligt min mening också är väldigt stark, men som kanske spretar åt lite för många håll samtidigt för min smak. Kollektivet lyckades dock emellanåt riktigt bra med att tygla det arenarock-monster som tycktes bulta någonstans inom dem. När det nu blivit dags för utgivandet av Kevin Drew's soloskiva är det till min stora förtjusning mer återhållsamt, åtminstone under större delen av kommande skivan Spirit If.... Det rör sig emellertid tack och lov inte om något singer/songwriter-projekt som så många gånger annars när det kommit till soloskivor. Drews lofi-doftande pop drivs oftast av gitarrmattor och snygga slingor framförda på både synth och gitarr. Sången är lätt undertryckt och väsande. Låtarna har spelats in under två år tillsammans med medlemmar ur BSS och Do Make Say Think och skivan kommer att släppas i september på Arts & Crafts.

Kevin Drew - Safety Bricks (Högerklicka och "spara som")

4 Comments:

Blogger Evergreen said...

Helt fruktansvärt bra skiva!

18 juli 2007 21:59  
Blogger niklas said...

Visst är den! Är åtminstone beredd att hålla med om att första fem spåren håller fruktansvärt hög klass! Tbtf som pitchfork haft uppe sen ett tag är ju också en hejdundrandes låt.

18 juli 2007 22:40  
Anonymous Stormen said...

Safety bricks är grym, men som vanligt så lyckas jag inte få tag i resten av albumet. :/ Kommer inte in på Oink som du tipsade om tidigare, svårt att få invite.. Du har inget annat tips om hur man kan få tag i låtarna? vore evigt tacksam... ;) Tack för alla tips!

20 juli 2007 19:04  
Blogger niklas said...

stormen, skicka ett mail till mig på niklas.hedman[at]gmail.com så ska vi se vad vi kan hitta på! Tack själv för att du tittar in här ibland!

20 juli 2007 19:43  

Skicka en kommentar

<< Home