onsdag, juli 11, 2007

OKX: A Tribute To OK Computer

För att fira att Radiohead's milstolpe OK Computer i år fyller tio har amerikanska musiksidan Stereogum bett ett antal artister att spela in covers till en tributesamling. Ett roligt och ganska lyckat projekt där man lyckats engagera många intressanta artister och fått till en sammanhängande och snygg helhet. Danska Slaraffenland gör allra bäst ifrån sig i sin tolkning av Paranoid Android och sticker tillsammans med David Bazan's Black Cloud (Pedro The Lion) ut på skivan, som lyckas få till en vettig version av Let Down. John Vanderslice tar på sig den otacksamma uppgiften att tolka monsterhiten Karma Police men gör trots omständigheterna ett skapligt arbete(vem har inte hört något svettigt ungdomsgårds-/after-ski-band slakta den?). Marissa Nadler's tolkning av No Surprises och My Brightest Diamond's version av Lucky tillhör också det starkare på den här tributeskivan. För den som vill veta mer om vem som gör vilken låt och som kanske dessutom vill ladda ner delar av eller hela skivan föreslår jag ett besök här.

Slaraffenland - Paranoid Android (Högerklicka och "spara som")

2 Comments:

Blogger oskar. said...

Oj, trevligt. Har nog inte lyssnat på originalet på säkert två år, kanske är dags nu. Om man inte får nog av Radiohead-tolkningar så var det väl några som gjorde hela Ok computer i reggaetolkningar för några år sedan. Kan kanske vara något att kolla in. Dä ska ju va reggae på sommarn.

12 juli 2007 16:44  
Blogger niklas said...

Hehe, jo det stämmer, "Radiodread". Skulle vara intressant att veta vad Yorke tycker om den, hahaha. Möjligtvis något för Markoolio och hans glada vänner!

12 juli 2007 22:51  

Skicka en kommentar

<< Home