lördag, juli 14, 2007

Vive la France!


Med anledning av Frankrikes nationaldag vill vi bjuda på ett litet urval av fin musik med anknytning till landet. Mycket nöje!

CocoRosie - Rainbowarriors (US/FR)
Domotic - I hate you forever
Fairport Convention - Si tu dois partir (cover på Bob Dylan - If you gotta go, go now)
Hypo - Serpentinouze
Marie Laforêt - Marie Douceur Marie Colere (cover på Rolling Stones - Paint it black)
M83 - Teen angst

3 Comments:

Anonymous El Mono Bastardo said...

Fairport Convention är väl knappast från Frankrike, eller?

Tog du med dem bara för att de sjunger på franska? Betyder det att ett band som sjunger på Engelska är automatiskt ett engelskt band?

Pucko.

16 juli 2007 19:10  
Blogger oskar. said...

Tänkte på samma sak när jag läste inlägget och olyckligtvis har det blivit lite fel. Valet av Fairport convention var mitt och självklart är vi insatta i att de gamla uvarna härstammar från de ystra brittiska öarna men det blev helt enkelt fel ordval. Vi skyller på att Johan hade bråttom till jobbet dagen han skrev det.

Tyvärr har vi inte råd att anställa någon korrekturläsare men det verkar vara en uppgift du tagit på dig väl. Vi får se om Johan är bussig och ändrar inlägget så att du slipper sitta hemma och vara tjurskallig i all evinnerlighet. Nästa gång du vill uppmärksamma felaktigheter på detta stycke internet kan du väl strunta i att slänga dig med elakheter, det blir ju trevligare så. Alla gör vi ju bevisligen fel (läs ditt inlägg noggrant). Fridens liljor!

16 juli 2007 20:17  
Blogger niklas said...

Väl talat, Oskar! Nej, kommunikationen oss emellan har väl inte varit så bra gällande huruvida artisterna skulle komma från Frankrike eller bara sjunga på franska. Sånt som händer.
El Mono Bastardo: Om du nu tycker att vår blogg är bristfällig och att vi som skriver är puckon, borde du kanske överväga att sluta besöka sidan. Lite ödmjukhet vore nog på sin plats!

16 juli 2007 23:42  

Skicka en kommentar

<< Home