tisdag, november 20, 2007

Tender Forever - Wider

Efter en knapp veckas intensiv bekantskap med Tender Forevers nya album Wider återstår nu inget annat än att lyfta på hatten och gratulera Melanie Valera till en fantastisk skiva. Efter de första smakproven var jag tveksam till om hon skulle lyckas övertrumfa sin debutskiva The Soft and the Hardcore från 2005, men med facit i hand råder det inget tvivel om att Wider är en starkare helhet. Valera ackompanjerar mästerliga melodier med smått galna körer, trummaskiner i uppfinningsrika rytmer och fina keyboardarrangemang. Som allra bäst blir det halvvägs in i skivan när hon höjer tempot en aning och spottar ur sig mörka electropopdängan Folded Papers, en låt som jag för övrigt inte kunde låta bli att stampa takten till i bibliotekets läsesal tidigare under dagen. Det har kommit en hel del fina släpp den senaste tiden (Shocking Pinks, Burial, m.fl.), men den här skivan innehåller en av årets bästa låtar så ge den gärna en chans om ni inte redan gjort det.

Tender Forever - Folded papers

5 Comments:

Blogger oskar. said...

Ibland tycker du så konstigt Johan. Folded papers är förvisso en delikat låt men själv håller jag Tiny heart and clever hand som albumets höjdpunkt. Den är makalös!

23 november 2007 15:25  
Blogger Johan said...

Nja, det här har du fått om bakfoten, min käre Oskar. Tiny heart and clever hand är skivans näst bästa låt. Men det är okej att fela ibland, gör inte om det bara...(smiley)

23 november 2007 15:47  
Blogger niklas said...

Fel fel fel! Heartbroken forever är skivans bästa, därefter folded papers.

24 november 2007 14:39  
Blogger oskar. said...

Jag trodde mer om dig Niklas. Du har ju också fel. Att två tredjedelar av den här bloggen är ute och cyklar är oroväckande.

24 november 2007 22:52  
Blogger thisismycat said...

mycket bra tips. tackar för det. håller hela tiden koll på er blogg, men inte att jag gillar allt. tender forever var dock top notch!

28 november 2007 08:31  

Skicka en kommentar

<< Home