tisdag, december 04, 2007

Fuck Buttons

Det blir många referenser till det karga klimat och den grå-beiga slaskbassäng vi väljer att kalla Sverige just nu. Den här posten utgör inget undantag sedan Bristolbaserade duon med uppfinningsrika namnet Fuck Buttons fångar mig med garden nere. Dagar som dessa är jag som allra mest mottaglig för deras trasiga drone- och ambientinfluerade noise. Efter att tidigare i år ha släppt ifrån sig ep:n Sweet love for planet earth följer de båda herrarna upp med ett riktigt imponerande singelsläpp. På singeln Bright tomorrow bevisar Fuck buttons att de behärskar både finstämda melodier och helt hysteriska noiseväggar, detta dessutom i ljuvlig symbios. Och allting handlar egentligen om en enda simpel orgelslinga. Kompromisslöst och elegant, ska bli spännande med kommande fullängdaren Street Horrrsing under nästkommande år.

Fuck Buttons - Bright Tomorrow

2 Comments:

Blogger Pinhead said...

Att låten är släppt på bildvinyl är förlåtet med tanke på hur bra den är. En trevlig upptäckt så här på slutspurten av musikåret 2007. Och jag måste säga att den tillhörande videon är riktigt cool.

4 december 2007 23:39  
Blogger niklas said...

Pinhead: Ja, videon speglar låtens stämning på ett alldeles förträffligt vis. Ni som ännu inte sett den får i läxa att på egen hand leta upp den!

5 december 2007 08:19  

Skicka en kommentar

<< Home