onsdag, februari 06, 2008

Salem

Det ligger ett hype-skimmer över det något hemlighetsfulla sällskapet Salem vars låtar genom ett flertal bloggar vunnit spridning över nätet senaste veckan. Mig golvade man direkt med de dissonanta syntharna i tunga Sweat och jag vet inte om jag ska dra på mungiporna eller gråta över deras drömskt dimmiga version av Springsteens The streets of Philadelphia. Det låter ungefär som om ett neddrogat och sömnigt My Bloody Valentine skulle släppa musik på Kode9's Hyperdub-label. Rostiga Dirt förenar digitalskrammel med dirty south-influenser och när man hör övriga spår på Salems myspace är det egentligen bara att kapitulera. Skivan, som åtminstone enligt itunes-taggarna heter FuCKt är något av det mer efterlängtade på länge. Jag vill ha mer!

Salem - Sweat
Salem - Dirt

6 Comments:

Blogger oskar. said...

Kan inte annat än hålla med. Februarimusik så det bara visslar om det. Fungerar ypperligt som substitut till Silent shout som för övrigt kan vara den ultimata februariskivan.

6 februari 2008 kl. 18:54  
Blogger BK Templet said...

Så sant, så sant! Dessutom ligger det en rejäl dos syskonen Dreijer över slingan i "Sweat".

7 februari 2008 kl. 09:46  
Anonymous Anonym said...

Fantastiskt! tusen tack för tipset.

7 februari 2008 kl. 14:31  
Anonymous Anonym said...

ÅH! DET HÄR ÄR BARA FÖR UNDERBART. (L)

7 februari 2008 kl. 17:34  
Anonymous Anonym said...

Haha! Håller helt med. Svinbra. Crunkigt som tusan. Tackar för tipset!

7 februari 2008 kl. 21:03  
Blogger BK Templet said...

Daniel, Anonym, Anfang: Roligt att ni delar min iver över Salem. Ska dock inte ta på mig för mycket av äran, sedan jag själv fått tipset från bland andra 20jazzfunkgreats och digfi.

8 februari 2008 kl. 10:25  

Skicka en kommentar

<< Home