lördag, mars 15, 2008

Ny singel från Gentle Touch

80-talsromantikerna i Kalmarduon Gentle Touch gjorde ett väldigt starkt intryck på mig när deras självbetitlade debut-EP släpptes för ungefär två år sedan. Därefter har det varit tyst, men om några dagar (19 mars) kommer deras första fullängdare In memory of Savannah på det lilla, sunda, skivbolaget Songs I Wish I Had Written. Via hemsidan kan man ladda hem den första singeln Once you used to, som verkar i ungefär samma electropopfåra som tidigare. Det låter minst sagt lovande inför skivan, även om singeln inte når upp i riktigt samma klass som EP-spåren Memories eller Smedby.

Memories kan för övrigt vara en av de bättre svenskproducerade låtarna på den här sidan sekelskiftet, så ta ner den också i fall du inte redan hört den.

Gentle Touch - Once you used to
Gentle Touch - Memories

5 Comments:

Blogger niklas said...

Det var en trevlig överraskning! Har funderat över var dessa goda synthpoppare tagit vägen!

16 mars 2008 12:40  
Blogger Kristoffer said...

det här blir snuskig smygreklam jag vet, men vi tar hit dem den 28 mars. om ni vill se dem live.

mvh
/Abraham och Kristoffer

17 mars 2008 10:24  
Blogger oskar. said...

Kristoffer: Skulle kanske inte kalla det smygreklam direkt. Hur som helst var det trevliga nyheter och sådana spelar det ingen roll om man hittar i bakfickan dagen efter en utekväll eller om någon skriker dem i ansiktet på en när man handlar frukostflingor.

17 mars 2008 17:14  
Blogger Kristoffer said...

wonderfull!
vi ses där hoppas jag!

17 mars 2008 19:23  
Anonymous björn said...

sedan debut-epen har de hämtat upp en tredje medlem i stockholm, vilket kanske kan vara värt att poängtera. det finns inte många saker att vara stolt över som kalmarit, men vi har i alla fall gentle touch och patrik lindgren.

18 mars 2008 19:19  

Skicka en kommentar

<< Home