tisdag, april 22, 2008

No Age - Nouns

Inför fullängdare nummer två, Nouns, byter de båda skateboard- slynglarna i No Age bolag från Fat Cat till Sub Pop. Att de båda medlemmarna Dean Spunt och Randy Randall rör sig på två av indievärldens mest etablerade och erkända bolag säger kanske också något om hur eftertraktad deras skramliga noisepop är för tillfället.

Nouns är i större utsträckning ett fullt genomtänkt album än föregångaren Weirdo Rippers, som visserligen var otroligt stark, men något fragmenterad då den utgjordes av några sammanfogade ep:s. Det märks också av i upplägget, och man har lyckats styra upp en bra låtordning där upbeat-låtarna titt som tätt tar paus och släpper fram lite släpigare och lugnare material. Ljudbilden är annars oförändrad, medryckande distade gitarr-riff, burkiga trummor och bakomliggande noisesamplingar kväver näst intill de relativt poppiga sångmelodierna. Influensmässigt har No Age förmodligen lyssnat på lika delar Sonic Youth och Sebadoh som på Ramones. Just nu låter de ungefär som Deerhunters bångstyriga lillebröder. Och det kan väl inte vara särskilt illa.

No Age - Things I did when I was dead

2 Comments:

Anonymous Gorillan said...

En bra skiva som sagt, men kan passa på att tipsa som Scarlett Johanssons "Falling Down" - banjo, My Bloody Valentine och Bowie! (finns på MySpace).

22 april 2008 19:28  
Blogger Tatti said...

Gillar den som fan. Lite Superchunk vibbar på nya skivan.

22 april 2008 21:59  

Skicka en kommentar

<< Home