onsdag, april 09, 2008

Styrofoam - A thousand words

Förtroendet för Styrofoam var inte riktigt kört i botten, men fick likväl utstå rejäla prövningar när han senast för två år sen valde att släppa albumet The same channel tillsammans med Fat Jon. Vi ryckte på axlarna, uttalade slitna försvarstal och fortsatte att lyssna på de gamla ädelstenarna släppta på Morr och låtsades som om ingenting hade hänt. Med senaste releasen A thousand words tvingas vi dessvärre medge att någonting har hänt.

Arne Van Petegem, som belgaren som rattar spakarna i Styrofoam heter, visar återigen prov på ett relativt risigt omdöme. Han tonar återigen ner sitt eget artisteri till förmån för en rad samarbeten med stundtals mycket tveksamma artister. Låten Microscope tillsammans med Blake Hazard och No Deliveries list med Lili De La Mora får nog betraktas som de bättre medan samarbetet med teenage-emon', tillika Jimmy Eat World-sångaren Jim Adkins är en smärre katastrof. Framförallt har Van Petegem ändrat musikaliskt fokus då hans tidiga alster främst präglas av mötet mellan det mjuka och likgiltiga, mötet mellan varm akustik och kalla glitch-väggar. A thousand words är en ren popskiva där lättillgängliga melodier och opersonligt rimmande texter bärs upp av en desto mer tilltalande elektronik. Kanske borde både Van Petegem och Dntel's Tambarello istället försöka få till stånd samarbeten med Ben Gibbard igen. Det vore i nuläget onekligen bäst för samtliga nämnda parter.

Styrofoam - No deliveries list (feat. Lili De La Mora)

1 Comments:

Anonymous Ceasar said...

Såg att Kent och Håkan ska spela i Helsingborg i sommar, ser fram emot ett specialreportage! Det kommer bli årets konsert - definitivt jävligt PÅ!

/Ceasar

12 april 2008 11:23  

Skicka en kommentar

<< Home