söndag, maj 25, 2008

Isengrind/Twinsistermoon/Natural Snow Buildings - The Snowbringer Cult

Många av de folkpsykadeliska artister som fått genomslag den senaste tiden har kommit från nordeuropa, främst Finland (Islaja, Kuupuu, Paavoharju mfl). På så vis känns det nästan lite småskumt att duon i Natural Snow Buildings huserar nere i kontinentala Frankrike. Deras mörkt experimentella musik skulle nämligen kunna ackompenjera vilket skandinaviskt vinterkynne som helst. Eller kanske är det bara ett stycke önsketänkande från min sida, någon slags skandinavisk stolthet, som dykit upp efter en tid tillsammans med dubbelskivan The Snowbringer Cult.

Första skivan är en split där duons två soloprojekt Isengrind och Twinsistermoon samsas om utrymmet, medan andra skivan består av låtar signerade gemensamma Natural Snow Buildings. Oavsett vem eller vilka det är som ligger bakom låten på The Snowbringer Cult så tas vi med till mörka platser och oändliga skogar där drones, orglar och spöklika röster väntar för att sätta sina tänder i lyssnaren. En generell skillnad mellan de olika projekten är dock att det gemensamma materialet drar mer åt ambienta och stundom postrockslika stämningar, medan soloprojekten är något folkigare. Riktigt vackert blir det titt som tätt, även om verket med sin långa speltid är alldeles för mastigt. Man måste planera för att hinna med The Snowbringer Cult, den är inget man bränner av på lunchrasten. Ett faktum som förvisso talar för att fler och fler godbitar kommer upptäckas ju fler gångar man lyssnar.

Natural Snow Buildings - Bear Hunting

3 Comments:

Blogger Tatti said...

Fan det här var ju trevligt, tack.

26 maj 2008 15:32  
Blogger niklas said...

tatti: ja,en mycket trevlig bekantskap, beställde an av de limiterade exen idag (1000 st), lär ju vara sjukt snygg booklet dessutom, går till 120 kr med frakt från students of decay...

26 maj 2008 17:12  
Blogger Tatti said...

I see, får fan bli en beställning.

27 maj 2008 21:14  

Skicka en kommentar

<< Home