onsdag, oktober 15, 2008

The Mountain Goats - Satanic Messiah EP

Efter Radioheads projekt att släppa senaste albumet In Rainbows för nedladdning mot en betalning som köparen själv bedömer lämplig börjar nu idén att sprida sig. John Darnielle är en av dem som följer i britternas fotspår med nya EP:n Satanic Messiah. Man laddar ner den på den specialutformade hemsidan och sedan donerar man en valfri summa rakt in på hans PayPal-konto. Darnielles egna ord om projektet lyder såhär:

"...part of the point of the exercise is to see whether that's a viable route for smaller-potatoes-than-Radiohead dudes like me."

På EP:n är låtarna lite lugnare än brukligt och pianot tar större plats än vad vi är vana vid. Dock nås tyvärr inte några högre höjder. Som vanligt när det kommer till The Mountain Goats är lägstanivån väldigt hög, men låtarna blir dessvärre inte mer än skapliga. Ett trevligt initiativ är det i alla fall och några dollar tycker jag att man kan skicka över till Darnielle efter att ha lyssnat igenom skivan.

The Mountain Goats - Satanic Messiah

7 Comments:

Anonymous Amanda Renberg said...

Kan och kan ja, men det är fortfarande alldeles för enkelt för folk att lyssna på musik (och behålla den!) gratis. Fast visst. Gulligt tänkt är det ju. :)

PS. Tack för att ni har den här bloggen, finns så sjukligt få bra musikbloggar.

15 oktober 2008 09:21  
Anonymous Wrigley Rose said...

Jag tycker det är en störtskön ide och jag skulle nog känna mig väldigt elak om jag bara tackade för musiken och drog : )

15 oktober 2008 12:12  
Anonymous Anonym said...

rösta på markus fagervall
rixfm: http://www.rixfm.com/?underpage=124.0
mixmegapol: http://www.mixmegapol.se/program/mix-topp-20

glöm inte att rösta så får vi höra mer av honom på radio! tack! :D

15 oktober 2008 15:54  
Anonymous celebrian said...

Great blog to stumble upon :)
mmm, it's simple and pleasant, i can find myself liking it after a while and heading on over to his paypal to donate a few. Probably my second favourite sort of The Mountain Goats; i still enjoy the angst of 'This Year' and 'No Children' more.

15 oktober 2008 16:52  
Anonymous den riktiga maria said...

åhh mountain goats! kan ju bara hoppas att de kommer till sverige igen, och helst då uppsala och inte sthlm som för nåra år sen. och helst kalmars! ah.

15 oktober 2008 20:22  
Blogger oskar. said...

Anonym: Hur tänkte du egentligen nu?

16 oktober 2008 00:38  
Anonymous Anonym said...

Självklart donerades $6.66 så fort jag öppnat sidan. Än så länge har inte mp3-länken fungerat men det är sekundärt. Kanske man ska torrenta hem en flac-variant och bränna ut på hifi-cd?

Hursomhelst, tack för tipset.

Hälsningar Jävligt partisk black metal-lyssnande tmg-fan

Hail Satan!

20 oktober 2008 20:29  

Skicka en kommentar

<< Home