lördag, november 15, 2008

Beach House - Used To Be

Att det har tagit ett band som Beach House cirka fyra år att släppa sin första sjutummare känns av diverse anledningar i det närmsta svindlande. Med en framtoning som skriker både less is more och do it yourself så är det faktiskt märkligt att de inte sysselsatte sig med att trycka färgglada små vinylsjuor i ett garage någonstans i Baltimore redan innan Car Park hade vägarna förbi och slöt dem till sin gemenskap.

Used To Be är hur som helst ännu ett övertygande Beach House-släpp och förutom att vara fin att titta på så är den ganska trevlig att lyssna till också. Titelspåret är osläppt men landar inte för den sakens skull speciellt långt ifrån ljudbilden på februarisläppet Devotion. Viktoria Legrands röst samspelar i vanlig ordning med en sparsmakad ackompanjering och skapar fortfarande mikroskopiska fyrverkerier i mina hjärncellers mitokondrier. B-spåret, en fyrakanalsversion av Apple Orchard från den självbetitlade debuten, tillför kanske inte jättemycket. Men släpper man en vinylsingel så måste man ju ha ett b-spår också, det säger sig självt.

Lyssna här.
Konsumera här eller köp via iTunes för dryga dollarn.

PS. Om du av någon anledning bor i Malmö så föreslår jag att du beger dig till KB den 29:e, Beach House spelar live där, det får man för allt i världen inte missa. DS.

5 Comments:

Anonymous tobias widman said...

Bra sida, vet inte riktigt hur jag hamnade här dock men för övrigt så spelar Beach House på KB!

16 november 2008 02:11  
Anonymous Simon said...

Tack för en fin blogg. Har följt den i snart ett år nu.
Jag är imponerad av erat engagemang, men det börjar bli lite väl mycket re-posts väl? Självklart ska man täcka när en av ens favoriter släpper nytt, men det finns ju så mycket fantastiskt annat som förtjänas att lyftas fram. Beach House, Helios, Uzi & Ari, Parker Lewis: har de inte redan fått de 15 minuterna rampljus de förtjänar på den här bloggen?

16 november 2008 20:47  
Blogger madeleine said...

KB;)

16 november 2008 23:09  
Blogger niklas said...

simon: kul att du uppskattar att läsa bloggen. Vi lyfter fram de skivor vi lyssnar mycket på och tycker är intressanta. Visst är det kul att upptäcka nya saker, men 15 minutes of fame är inte någon princip vi eftersträvar. Varje gång ett band som ex Animal Collective släpper något nytt kommer du nog få stå ut med att vi skriver om det. Således finns ingen anledning att släppa artister som Helios och Beach House bara för att de blivit väletablerade.

16 november 2008 23:22  
Blogger oskar. said...

Aj fan, my bad.

17 november 2008 19:46  

Skicka en kommentar

<< Home