tisdag, november 04, 2008

Telepathe

Telepathe verkar vara ett samtalsämne av rang hösten 2008. Inte nog med att Brooklyn-duon lyckats hooka upp med välrenommerade producenten Dave Sitek från TV on the Radio så befinner de sig dessutom på turné med bland annat Diplo och Abe Vigoda. Under oktober hann de via Merok och Iamsound släppa ifrån sig vinylsinglarna Chrome's on it och Devil's Trident och deras livespelningar verkar ha en tendens att splittra och uppröra på samma sätt som Tough Alliance gjorde när de retade gallfeber på folk genom att vifta med basebollträn.

Tidigt 2009 släpps Telepathes debutalbum Dance Mother och du kommer med stor sannolikhet att vid årsskiftet klassa det som ett av det begynnande årets mest emotsedda. De ofta enkla och slagverksdominerade låtstrukturerna låter ungefär som att SALEMs domedagstongångar hamnat någonstans i närheten av High Places undervattenspop eller som att någon glömt trycka in fyrtiofemvarvsknappen när man lyssnar på en Crystal Castles-sjua. Hur som helst är det väldigt underhållande att lyssna till. New York befäster återigen sin position på musikkartan och med tanke på att Animal Collectives Merriweather Post Pavillion även den släpps tidigt 2009 så verkar det inte bli någon ändring på det nästa år heller.

Telepathe - Chrome's on It

4 Comments:

Anonymous pinhead said...

Ja bra grejer det här. Men det saknas två låtar på den versionen som jag laddade hem. Nåväl.

4 november 2008 20:25  
Blogger oskar. said...

Ja, jag tror att den version som läckt inte är någon slutgiltig vad gäller produktion, mixning och dylikt. Sen fattas det ju två låtar också som sagt. Vi får se vad som händer. Fint hur som helst.

4 november 2008 22:04  
Blogger niklas said...

Väldigt fina saker att möta polarvinterns intåg med.

5 november 2008 07:38  
Blogger madeleine said...

vill höra! verkar grymt.

5 november 2008 14:29  

Skicka en kommentar

<< Home