torsdag, december 25, 2008

Andrew Bird - Noble Beast

Chicagosonen Andrew Bird har spelat in musik i över tio år, men fick först med senaste skivan Armchair Apocrypha någon form av genombrott då han lyckades med konststycket att snickra ihop fiolpop som lämpade sig för såväl kommersiell radio som inbitna indiekids. Nästan exakt två år senare släpps nu en uppföljare och Bird har således höga förväntningar från många olika håll att försöka infria. Tyvärr tycker jag inte att han lyckas fullt och dessvärre kommer det nog inte att vara Noble Beast som Bird blir ihågkommen för när det är dags att sammanfatta hans musikaliska karriär. Noble Beast är föga förvånande en bra skiva, men dock utan att vara briljant. Vid ett par tillfällen nås de höga toppar som han konstant vistades på under senaste skivan, men överlag är nivån tyvärr en aning lägre än vad vi vant vid.

Andrew Bird - Oh No

3 Comments:

Anonymous Gorillan said...

Är beredd att hålla med.

25 december 2008 22:02  
Anonymous Anonym said...

Vad synd! Gillade Weather Systems a lot när den kom (2003?), och även förra årets Armchair Apocrypha (fast inte lika mycket). Och Solider On-epn är ju ljuvlig!

30 december 2008 10:47  
Anonymous Anonym said...

jag har i alla fall beställt den nya nu. hoppas att jag inte håller med dej! :) tror faktiskt inte jag kommer bli besviken heller.

29 januari 2009 21:46  

Skicka en kommentar

<< Home