lördag, december 20, 2008

Årslistan 2008, plats 12-10

10 . Peter Broderick - Float

Om vi ägnat oss åt att utnämna årets man här på Bunny Rabbits så hade titeln antagligen gått till Peter Broderick. Det kändes lite som om han var överallt i år, förutom att släppa två album solokvist så återfanns hans namn i skivkonvolut från såväl Library Tapes, She & Him och Horse Feathers. I Brodericks fall så verkar kvalitet vara samma sak som kvantitet och allra bäst blev det på instrumentala albumet Float där han på ett övertygande sätt körde över allt motstånd i klassen. Med tanke på att tungviktare som Goldmund, Hauschka och Max Richter släppte nytt i år så vill det inte säga lite.

Peter Broderick - A Glacier

11. Department of Eagles - In Ear Park

Den amerikanska indien fick sig i år en välbehövlig vitamininjektion i form av Department of Eagles, som med sin lekfullt skeva pop tacklade livets stora bekymmer med vad som kändes som en klackspark. No One Does It Like You var lite av sensommarens låt och jag kan bara säga detsamma till Department of Eagles.


Department of Eagles - No One Does It Like You


12. Mount Eerie f/ Julie Doiron & Fred Squire - Wisdom

Phil Elverum
och hans olika projekt väcker alltid nyfikenhet hos oss här på Bunny Rabbits. Det var dock ett tag sen han släppte något riktigt matnyttigt i det längre formatet. Växelvisa vokaler med Julie Doiron och sköra folkballader på Lost Wisdom var precis vad vi behövde.

Mount Eerie - Flaming Home

Etiketter:

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ni är så jävla tråkiga.

21 december 2008 01:05  
Blogger oskar. said...

Mycket möjligt att det förhåller sig så. Med kommentarer i den där stilen framstår du själv lite som ett vandrande kalas. Fortsätt så.

21 december 2008 11:25  
Blogger Tatti said...

Alldeles utmärkta skivor.

21 december 2008 15:42  

Skicka en kommentar

<< Home