fredag, december 19, 2008

Årslistan 2008, plats 15-13

13. The Mountain Goats - Heretic Pride

På de senaste skivorna har det varit svårt att greppa det faktum att John Darnielles musik för inte så länge sedan brukade beskrivas som militant lo-fi. Även om Heretic Pride var ännu ett balladbetonat album så kunde man emellanåt skymta den aggressivitet som brukade känneteckna hans musik. Ett välkommet inslag som gjorde skivan så komplett att det börjar kännas som om Darnielle nästan inte kan göra fel.

The Mountain Goats - Sax Rohmer #1

14. The Music Tapes - For Clouds and Tornadoes

När Elephant 6-räven Julian Koster följde upp sin debut under sitt alias The Music Tapes var det svårt att inte spetsa öronen. En organisk grammofonknastrande ljudpalett utgjorde grunden för en rad självutlämnande och vackra låtar. Att sedan Koster är lite av en Yngwie Malmsteen på att spela sin sjungande såg gjorde inte saken mindre instressant.

Music Tapes - Tornado Longing for Freedom


15. Quiet Village - Silent Movie

Mer än något annat så var Silent Movie en resa. Quiet Village gjorde något som resebolagen sällan lyckas med genom att hålla löftet om solsken och havsutsikt. Det svenska kaffet fanns på bekvämt avstånd och någon solskyddsfaktor var det inte ens tal om. Bestående av byggstenar lika bespottade som konceptet charter presenterades vackrast tänkbara musik och låtar som Victoria's Secret och Pillow Talk kommer säkerligen få oss att njuta blundandes i framtiden när vi minns ett 2008 där allt blev tillåtet.

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous gustav said...

Instämmer till fullo angående Peter Broderick. I min bok ligger "Home" i topp fem. Hoppas han gör det på er lista också.

Och tack för listan, inspirerande.

22 december 2008 17:53  

Skicka en kommentar

<< Home