tisdag, december 23, 2008

Årslistan 2008, plats 3-2

2. No Age - Nouns

Den amerikanska undergroundpunk som troligtvis dominerade majoriteten av alla college dorms i början av nittiotalet letade sig åter ut ur sina gömmor under 08. Duon i No Age plockade upp konceptet tidigt och var det allra bästa som kom ur skrammel-smedjan The Smell i Los Angeles. Nouns direkta popsinglar träffade oss precis lika hårt som dess mer subtila sidan som utgjorde ett perfekt komplement på denna oundgängliga skiva.3. Paavoharju - Laulu Laakson Kukista

Paavoharjus fragmentariska spökskepp Laulu Laakson Kukista innehöll byggstenar från de mest skiftande av skolor: finsk Kylie-pop övergick i ödesmättad ambient för att sedan spira ut i den mest magnifika psykfolk det här tusentalet skådat hittills. Ett verk lika hypnotiskt fascinerande som musikaliskt övertygande och ett verk att återkomma till gång på gång.

Etiketter:

3 Comments:

Anonymous Anfang said...

Kul med lista i form av julkalander. Nu ska jag besöka bloggen imorgon också. Har mina aningar om vem som kniper förstaplatsen, men jag droppar inga gissningar här, ni får överraska. För övrigt många bra saker som också finns på min lista. God Jul.

23 december 2008 10:47  
Blogger Ola said...

Kul med Paavoharju så högt - fantastisk skiva. Tack för fint jobb och många tips under året.

23 december 2008 16:52  
Blogger oskar. said...

Anfang: Vi får se om du anar i rätt riktning. Oddsen är hur som helst i full gång på både betsson och ladbrokes och det spekuleras med stor sannoliket lika frekvent om vem som kniper förstaplatsen som det knåpas julrim här och var. Ha en fin jul!

Ola: Självklart ska Paavoharju lyftas till skyarna. På min personliga lista knep de till och med förstaplatsen men det ska man väl kanske tala lite tystare om. Hoppas att du fortsätter kika in här, vi kommer att fortsätta leverera tips när tiden tillåter. God jul!

24 december 2008 00:13  

Skicka en kommentar

<< Home