måndag, december 22, 2008

Årslistan 2008, plats 6-4

4. Beach House - Devotion

Med mycket små medel överträffade Victoria Legrand och Alex Scally sin självbetitlade debut med denna fantastiska uppföljare. Retrodoftande trummaskiner, välkomponerade arrangemang och Legrands otroligt väna stämma var allt Beach House behövde för att leverera en av årets starkaste och förmodligen också mest melankoliska skiva.

Beach House - Gila


5. Grouper - Dragging A Dead Deer Up A Hill

Portlands Liz Harris hade släppt ifrån sig ett flertal välljudande alster förut, men det var framförallt med årets Dragging a dead deer... hon slog igenom på allvar. Hennes spöklika och ödesmättade Vashti Bunyan-utflykter var alldeles oemotståndliga på detta album vars sound visar sig vara både konsekvent och komplett.
6. Deerhunter - Microcastle

Deerhunter lyckades med gott resultat att blanda ambientelement med introvert melodiös rock redan på fjolårets Cryptograms. I år förädlades formulan och på Microcastle kändes de olika beståndsdelarna mer integrerade och bandets visioner kändes lättare att greppa. Bradfod Cox gav den amerikanska ångesten ett ansikte och det framstår mer och mer som att nämnde man är en av tvåtusentalets starkaste musikprofiler.


Etiketter: