tisdag, januari 20, 2009

The Church Animals - The Bathtub EP

Om kvaliteten på musik skulle bedömas efter hur gullig den är så har The Church Animals antagligen gjort 2009 års bästa EP. Som om det inte fanns ett enda bekymmer i hela världen så skapar New Mexico-duon sorglös musik för människor som inte äger ett enda gult plagg eller som hatar vinterslask med samma innerlighet som de älskar människor som spelar in musik i sina sovrum.

Stämningen på The Bathtub EP är vare sig sprudlande eller euforisk men präglas ändå av en barnsligt lättsam stämning som minner om hur det kändes att få äta pannkakor utan att behöva äta ärtsoppa innan eller hur det var att få gå och lägga sig utan att borsta tänderna. EP:n klockar in på dryga kvarten och de sex låtarna tar upp vitt skilda ämnen som världsrymden, frusen yoghurt och Stevie Nicks. Produktionen doftar lo-fi och ljudbilden beskrivs bäst som flicka som inte kan sjunga möter pojke som inte kan sjunga någonstans där trumma stavas rytmägg eller handklapp och där Moldy Peaches med största sannolikhet agerar husgudar.

The Church Animals - Up There in Outer Space
Lyssna mer här.

3 Comments:

Blogger Erik. said...

Sån där musik man ska spela för sina eventuellt framtida barn som godnattvisor om man vill att de ska växa upp till vackra indiekids. Och det vill man ju. Delvis.

20 januari 2009 22:51  
Blogger oskar. said...

Självklart vill man det. Men går man ut med sådana pretentioner så växer barnen antagligen upp till hockeyspelande hårdrockare istället. Att uppfostra barn är ett gytter har jag hört.

21 januari 2009 08:36  
Anonymous ulrika said...

underbar ep, gullig indiefolkpop. och det var här jag fick tipset, tack!

17 april 2009 12:24  

Skicka en kommentar

<< Home