måndag, april 20, 2009

Stegosaurus Trap - Miniature Maze

Det är sannerligen mycket lo-fi nu. Wavves världserövring i miniatyr får väl stå som den yttersta illustrationen för detta, P3 pop:s lo-fi-special stärker det hela medan albumsläpp från storheter som Bill Callahan och CFTPA får agera påmminelser om en genre som under ytan längtat efter uppmärksamhet den aldrig riktigt fått. Kommande album från favoriter som Woods, King Creosote och Deastro kanske lyckas släpa ut lo-fi:n i solen eller så fortsätter den bara att existera någonstans i bakgrunden, nöjd och glad över vad den redan har.

Som ett ödets nyck så satt jag för några dagar sedan och förkovrade mig i The Microphones The Glow, Part 2 när jag plötsligt ramlade över den hemmainspelande britten Stegosaurus Trap, vars tvåminuterslåtar lockade fram barnet inom mig. Musiken placeras bäst just i facket lo-fi, eller "medium-fi played a bit sloppily" som Stegosaurus Trap själv beskriver den, och är i sina bästa stunder nästan oförskämt charmig.

Albumet Miniature Maze består av sjutton låtar, är självsläppt och kom till mest för att Stegosaurus Trap skulle få en anledning att kunna säga att han släppt ett album. Ett uttalande som får betraktas lika charmigt pretentionslöst som albumet i helhet. De ofta folkiga låtarna skulle med lätthet kunna höra hemma på Fence Records och de mest medryckande styckena påminner starkt om en tidig King Creosote eller en lekfull U.N.P.O.C.. Låtarna Hokarona, Innertube, Mingler, Dopework, Rue Trails och 8787 förtjänar alla en plats i din ipod. Helt gratis är det dessutom.

Stegosaurus Trap - Miniature Maze (hela albumet som zip-fil)
Lyssna här.

5 Comments:

Blogger niklas said...

Mycket fint album! Tycker han ligger nära Ben Coopers lite glättiga sovrumspop, både sound- och produktionsmässigt.

20 april 2009 18:06  
Blogger SG said...

Ett till aktuellt lo-fi-tips: The Love Language. Mycket, mycket bra. http://www.myspace.com/thelovelanguage

20 april 2009 23:55  
Blogger Tatti said...

Oh tackar tackar.

21 april 2009 00:45  
Blogger oskar. said...

SG: Love Language låter än så länge ytterst trevligt, albumet fanns ju ypperligt nog på emusic så jag ska fördjupa mig i det.

Jag skickar, som tack för tipset, facklan vidare genom att så smått lovorda Crocodiles kommande album Summer of hate. Simpelt och smutsigt i stil med Crystal Stilts och A Place To Bury Strangers. Klart värt att kolla upp.

21 april 2009 08:06  
Anonymous Anonym said...

då passar jag på att nämna blank dogs kommande skiva under and under. skev och trasig uppgivenhet någonstans mellan SALEM och joy division. lo-fi att digga medan man (fortfarande!) väntar tålmodigt på girls kommande fullängdare - det kanske mest lovande lågfidelitetssläppet i år.

21 april 2009 17:59  

Skicka en kommentar

<< Home