söndag, juni 28, 2009

The Radio Dept. - David EP

I år var 24 juni inte bara den dag som inträffar exakt ett halvår före julafton, utan även en mindre julafton för indiepoppare världen över. Detta datum var det nämligen dags för en liten comeback för The Radio Dept. genom nya EP:n David. Förväntningarna var i sedvanlig ordning höga och EP:n innehåller fyra spår, varav ett är en remix på titelspåret. Inledande låten David har roterats ett antal gånger sedan Labrador släppte låten för gratis nedladdning för en månad sedan. Det är en riktigt bra låt även om den inte hör till de bättre som bandet spelat in. Därefter följer en efterlängtad inspelning av Messy Enough som figurerat på nätet i olika tappningar sedan bandet börjat spela låten live. Den är lite mer lågmäld än föregående spår, men det klart bästa spåret på denna EP. Trummaskinerna smattrar på i bakgrunden medan Johan Duncanssons viskande sång ackompanjeras av piano- och gitarrslingor för att sedan eskalera efter dryga två minuter. Ett beprövat koncept för bandet, men som är väldigt effektivt och svårt att värja sig emot. The Rice Twins remix av titelspåret är förvånansvärt tråkig och allt som oftast hoppar jag över den till förmån för avslutande The Idle Urban Contemporaries som knyter ihop säcken på ett ganska trevligt sätt. Två ytterst starka spår och ett skapligt lyder alltså facit. Inte helt tokigt, men man kan inte undgå att längta tillbaka till den tiden då bandets EP-släpp (läs Pulling Our Weight och This Past Week) brukade golva en med samma kraft som Lesser Matters gjorde en gång i tiden.

The Radio Dept. - David

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

david är en singel med tre b-sidor, inte en ep. david kommer, precis som freddie, finnas med på radio depts kommande album. den går alltså inte att jämföra med pulling our weight och this past week som var helt fristående.

29 juni 2009 21:40  
Blogger Johan said...

anonym: Jag hade fått för mig att det var en EP, men såg på Labradors hemsida att det visst är en singel. Så kan det gå. Längtar dock ändå tillbaka till glansdagarna med de briljanta EP-släppen.

29 juni 2009 21:50  
Blogger joan said...

mycket bra låt. jag läntar tills skivan dyker upp nu.
glad sommar på er!

29 juni 2009 22:06  

Skicka en kommentar

<< Home