torsdag, oktober 15, 2009

Epithets - s/t

"A taut mix of folk and post-punk. Fast-moving guitars, unexpected instrumental additions, effective lyrics. No choruses. Short songs."

När australiensiske Nick Smethurst, som är hjärnan bakom Epithets, i en intervju ombads beskriva sin musik så svarade han på ovanstående vis. Även om denna beskrivning är en aning uppseendeväckande så bör det nog snarare tolkas som en vision av hur Smethurst vill att det ska låta än som en korrekt bild av hur det faktiskt låter. Smethurst gör visserligen det han gör på ett väldigt skickligt vis, men riktigt lika originellt som han själv vill göra gällande är det faktiskt inte. Ofta låter det misstänkt likt vanlig singer/songwriter-pop, om än mycket kvalitativ sådan. Skivan består av tretton ganska jämna spår och av någon anledning återkommer jag ständigt till att jämföra Epithets med hur ett nedtonat I Was A Cub Scout skulle låta. Information om denna release är inte särskilt enkel att finna, men jag har i alla fall snokat reda på att Smethurst tidigare spelat i Let's Not (But Say We Did) och att skivan släpps i fysisk form för egen maskin någon gång under oktober månad.

Ladda ner skivan gratis här.

3 Comments:

Anonymous fredrik said...

tack för tipset! det lät inte så tokigt.

18 oktober 2009 21:46  
Blogger Johan said...

fredrik: Varsågod. Kul att du också uppskattar musiken.

19 oktober 2009 10:18  
Anonymous Nick said...

Thanks to Google Translate, I understand (mostly) what you had to say about our record, and i'm grateful for the attention! Gimmesound is very hard to use, however, and so please feel free to use the following link:

http://rapidshare.com/files/229403436/Epithets.zip

- Nick/Epithets

4 november 2009 18:27  

Skicka en kommentar

<< Home