torsdag, oktober 08, 2009

Maps - Turning the Mind

James Champman, mannen bakom aliaset Maps, har förlorat något sedan sist. Något som för en musiker är oerhört viktigt och som många gånger är och förblir spårlöst försvunnet. Detta något går inte att återfinna genom att enträget hänga upp borttappat-lappar i sitt grannskap och dessvärre går det knappast att införskaffa något nytt, vare sig på ebay eller genom lotteri. Det är trist att konstatera det, men James Champman verkar ha förlorat omdömet.

Den bedårande debuten We Can Create från 2006 strök indievärlden medhårs när Champman placerade sig någonstans mitt emellan M83 och Death Cab for Cutie. 2009 verkar han dessvärre vara trött på mjukisstämpeln och har, på rena rama Idol-maneret, försökt tuffa till sig. Resultatet är någon form av högst motbjudande elektronisk smörja och det låter emellanåt som en dålig parodi på Prodigy och Army of Lovers, utan vare sig glimt i ögat eller finess.

För det mesta harvas det dock vidare i samma gamla hjulspår men låtarna saknar den vitalitet som uppvisats tidigare. Vissa låtar, tex I Dream of Crystal och Valium in the Sunshine, kan vara värda att plocka ur kakan men jag kan inte släppa de rent smaklösa alstren Let Go of the Fear och Love Will Come. Det är tur att man kan retirera till We Can Create istället.

Finns på Spotify.
We Can Create finns också på Spotify.

3 Comments:

Blogger 34 år, amatörkusk, singel said...

Håller med. Förväntningarna efter den magiska debuten var högt uppskruvade.

Vilket magplask.

12 oktober 2009 14:43  
Blogger Joakim said...

Tragiskt. Vilket snedsteg. Debuten var underbar.

23 oktober 2009 10:05  
Anonymous Anonym said...

tjena! jag skulle hemskt gärna vilja ha era spotifylistor om ni har några att ge ut?

26 oktober 2009 13:08  

Skicka en kommentar

<< Home