torsdag, oktober 29, 2009

Princeton - Cocoon of Love

Los Angeles-bandet Princeton har rönt en hel del uppmärksamhet den senaste tiden med sitt debutalbum Cocoon of Love. Bandet anförs av tvillingbröderna Kivel och gör gladlynt popmusik som framförallt jämförts med Vampire Weekend, vilket dock inte är en helt uppenbar liknelse i mina ögon (antagligen för att jag inte är särskilt förtjust i Vampire Weekend). Jag tycker snarare att slutprodukten låter som en blandning mellan Pomegranates lekfulla pop och Jens Lekmans pompösa ådra.

Skivan inleds alldeles förträffligt med en duett där lyssnarna får följa två olika perspektiv på en gammal romans och därefter följer poppastejer på löpande band. Jag hittar i stort sett inga svagheter, utan låtarna är överlag både medryckande och fint arrangerade. Musiken är i huvudsak gitarrbaserad, men en hel del trumpeter och stråkar figurerar också i ljudbilden.

Vänner av melodiorienterad pop bör absolut inte missa det här albumet som släpptes på Kanine Records (Grizzly Bear, Chairlift, The Depreciation Guild, m. fl.) för en månad sedan.

Princeton - Calypso Gold