lördag, december 19, 2009

Årslistan 2009, plats 25-21

21. The Rest - Everyone All At Once

Årets mest förbisedda band och således även årets mest förbisedda album. Kanadensarna visade att man med pretentioner och tvivel kan skapa ett album som är lika mycket primalskri som sammanbrott. Med urkraft hämtad från vildmarken tog de i från tårna och tyglade en best med teatrala gester och melodier lika självklara som lövet i den kanadensiska flaggan.

The Rest - Walk On Water

22. Woods - Songs of Shame

Medlemmarna i Woods skakade våra förväntningar i grunden då sjuan Sunlit dök upp tidigt 2009. Det var emellertid den vansinnigt bra b-sidan The Dark som blev årets största Woods-upplevelse, även om fullängdaren Songs of Shame med sina många välkomponerade spökpop-anthems fick rejält med speltid hos oss på Bunny Rabbits. Woods har verkligen etablerat sig som ett band att räkna med i alla lägen.

Woods - Songs of Shame

23. The Xx - xx

2009 var knappast Englands år musikmässigt. Det enda positiva som hände var väl egentligen att Oasis splittrades. Förutom The Xx då. Deras debut får väl betraktas lite som ett kvitteringsmål på övertid i sista ligamatchen. Ett mål som dessutom räddar laget från omedelbar nedflyttning. Ett välbehövligt generationsskifte är kanske på gång.

The Xx - xx

24. Ramona Falls - Intuit

Kombinationen pretentiösa texter, lidelsefull sång och orkestrala arrangemang kan lätt bli för mycket av det goda, men Menomena-medlemmen Brent Knopfs första soloskiva var en bra påminnelse om att det inte finns några regler utan undantag. Med uppbackning av 35 andra musiker har han skapat en skiva som utgör själva definitionen av episk popmusik.

Ramona Falls - Clover

25. Ducktails - s/t

Med sina varmt disiga små lofi-kollage hade Matthew Mondanile (även gitarrist i Real Estate) sedan tidigare värmt upp våra själar med ett antal trevliga släpp i det kortare formatet. När såväl självbetitlade albumet dök upp fick vi återse flera av dessa godbitar i en otroligt snyggt paketerad helhet, och låtar som Pizza Time och Friends fortsätter att värma ända in i vargavintern. Vi rekommenderar er även att kolla in Landscapes, som också kom ut under 2009.

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Zebastian said...

Ramona Falls plattan är förbannat förträfflig.

21 december 2009 10:23  
Blogger Johan said...

Zebastian: Verkligen. Har aldrig varit särskilt förtjust i Menomena, men den här skivan träffade helt rätt.

21 december 2009 10:46  

Skicka en kommentar

<< Home