onsdag, mars 31, 2010

Bermuda - Kisses

Internet är som bekant en ständig källa till förvirring och Last.fms diskussionstrådar slår ofta rekord i ryktesspridning, felaktig information och belåtna förståsigpåare som inte kollat sina källor ordentligt. Senast i raden av förvirringsmoment är bandet Kisses, som under sin relativt korta tid på Last.fm gått från att vara ett Jens Lekman-projekt till att bara vara från Sverige till att faktiskt inte ha något med Sverige att göra över huvud taget.

I själva verket är Kisses från Los Angeles men till viss del kan man ha förståelse för den förvirring som uppstått med tanke på att bandet har några typiskt svenska drag: de är en duo, deras debutsingel delar namn med en ögrupp och deras musik kan garanterat, med lite vilja och tänjning av begrepp, placeras i det baleariska facket. Egentligen spelar inte det någon roll, det enda väsentliga är att de gör förträffligt trallvänlig popmusik som får tiden att gå lite snabbare.

Kisses - Bermuda (via Pitchfork)

2 Comments:

Blogger SG said...

Sjukt bra låt från en jävlig bra skiva. Princeton som Jesse Kivel sjunger i annars är ju ett extremt undserkattat band. Fler borde upptäcka "Cocoon of love" som är ett av förra årets absolut bästa popalbum!

2 april 2010 04:16  
Blogger Johan said...

Jag kan inte annat än att instämma.

2 april 2010 11:46  

Skicka en kommentar

<< Home