torsdag, april 12, 2012

Bahamas - Barchords

M. Wards senaste album, A Wasteland Companion, finns ett spår som heter Me and My Shadow där Ward sjunger: "Now there's a singer everyone has heard, at night he turns into a mockingbird/ If I whistle in the dark, he'll do that too". Om det inte hade varit för att mycket tyder på att Wards låt handlar om honom själv så hade jag gissat mig till att den handlar om kanadensaren Afie Jurvanen, som under aliaset Bahamas nyligen släppte sitt andra album Barchords.

För det är mycket med Bahamas som påminner starkt om M. Wards sätt att sjunga, spela gitarr och överhuvudtaget närma sig musik. Nästan så att jag till en början avfärdade honom som en blek kopia av ett färgstarkt original. Men där M. Ward stundtals har en förkärlek för det lite glättiga och nostalgiska så håller sig Bahamas, för det mesta och namnet till trots, i ett lite mörkare och skitigare hörn av studion. Ett hörn som på sina ställen även påminner en del om Bill Callahan.

Bahamas har ett förflutet i Feists liveband och även om referensen känns som ett långskott och enbart dyker upp på grund av att de spelat ihop så finns det ett uns av Feists lågmälda melodier även hos Bahamas. Det långsamma och lite ryckiga sättet att bygga upp låtar är en gemensam nämnare, men där Feist ofta låter sina låtar lyfta så håller sig Bahamas kvar på marken. Och det är just där han är som bäst, lyssna bara på öppningsspåret Lost in the Light så förstår ni vad jag menar.

3 Comments:

Anonymous Axel said...

glatt!

12 april 2012 16:49  
Blogger Jonas said...

Välkomna tillbaka!

12 april 2012 21:06  
Blogger moa 97 said...

Hej
Gillar du musik så rekomenderar jag dig min blogg.
Jag heter Robex och är 16 år jag har intervjuat band sen jag var 14 år. Nu i år har jag börjar intervjua band även i Kina, Japan och många flera stälen över hela värden.
Jag fotar även mycket på frid tiden så misa inter
http://ghgumman.blogg.se/
och gilla gärna om du vill
http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=tn_tnmn

9 mars 2013 14:29  

Skicka en kommentar

<< Home