söndag, april 22, 2007

Intervju - I Was a Cub Scout

De två unga herrarna i brittiska discopop-duon "I Was A Cub Scout", Todd Marriot och William Bowerman var vänliga nog att ställa upp på en mailintervju för oss. Med tre briljanta singlar i bagagen är det här förmodligen en akt värd att räkna med i framtiden. Ynglingarna var dock inte lika talföra som Benoît Pioulard, som Oskar fick prata lite med senast det begav sig av för intervju. Men lite mer fick vi ändå veta om de båda herrarna och den musik de skapar. Mycket nöje!

N: Till att börja med, tack för er musik! Är I Was A Cub Scout ett fulltidsjobb för er, eller är ni upptagna med andra saker vid sidan om låtsnickrande och turnerande?

IWCS: För tillfället jobbar vi inte, så det här är en fulltidshobby för oss.

N: Än så länge har ni släppt fantastiska singlar. Finns det planer på att släppa en fullängdare?

IWCS: Tack så mycket! För dig min vän, kommer vårt album ut i januari!

N: Era låtar låter ganska mycket som en blandning av live-inspelade instrument och elektroniskt material. Hur skriver och spelar ni in era låtar?

IWCS: Det stämmer. Vi har en mänsklig trummis, en mänsklig gitarrist och sångare. Därefter är resten av vår musik skapad genom olika synthezisers och andra prylar! Vi skriver först våra låtar på gitarr och bas, därefter programmeras dem samtidigt som vi gör trummorna. Sången och texten är den sista saken vi gör.

N: Är ni inspirerade av andra artister? Vem eller vad i era liv är er största inspiration?

IWCS: Vi gillar några olika band. Som exempelvis Jimmy Eat World, Saves the Day, the Fall of Troy, Rival Schools… Jag antar att vi är inspirerade av människor runt omkring oss och vad det vi stöter på under våra dagliga äventyr.

N: Er senaste singel heter ”I Hate Nightclubs”, ändå har jag känslan av att er musik skulle passa dansgolvet riktigt bra. Hur är er relation till klubbar och dans?

IWCS: Jag är inte direkt det största fanet av klubbar, och den typen av miljöer. Men jag kan förstå att andra människor är det, och vill dansa till vår musik!

N: Ni kommer att spela på Popadelicafestvialen Huskvarna, som är en väldigt liten och tråkig stad (en av våra skribenter föddes och växte upp där). Hur kommer det sig att ni spelar på den festivalen och är det ert första besök i Sverige?

IWCS: Det blir faktiskt vårt första besök i Sverige. Vi är inte oroliga för hur tråkigt det kan tänkas vara. Vi ser fram emot att få åka utomlands och till Sverige… Vi känner oss hedrade över att ha blivit tillfrågade.

I Was A Cub Scout - Pink Squares (Zshare)
I Was A Cub Scout - Part II (Zshare)